Heftige bevalling gehad?

Leer hoe je stress uit je hoofd en lijf haalt in 6 stappen. 

Workshop : woensdag 11 maart 2020 10:00 - 12:30 uur, Apeldoorn

(Her) ontdek je super powers na een pittige bevalling.

Ben je klaar voor een 2,5 uur durende workshop waarin ik mijn praktische tips, bewezen methode en mijn eigen pad met je deel voor de allerbeste basis na een pittige bevalling?

_0002_hetty en florentijn

De impact van een (pittige) bevalling kan je behoorlijk uit evenwicht brengen.

Daar lag je baby, eindelijk in je armen. De bevalling duurde misschien erg lang of ging juist super snel. Het was intens en je gevoelens waren niet in woorden te beschrijven. Je kan het je allicht nog goed herinneren ook als je kind nu, bij wijze van, al 5 jaar is.

Dat moment, je baby, voor het eerst in je armen. Jaren later kan je dit moment waarschijnlijk nog wel herinneren. Enorm blij of juist helemaal niet blij maar verdoofd, boos of afwijzend. Het kan allemaal. Wellicht kan je het ook nog voelen. In je buik, op je borst, in je hoofd of misschien voel je nu wel het litteken van je keizersnede?

Het kan goed zijn dat jij ook, net als steeds meer vrouwen, een pittige of ingrijpende bevalling hebt gehad waarop je niet prettig terug kijkt. Vind je, jezelf veranderd of herken jij jezelf niet meer.

Is dit herkenbaar voor je? Ben je er klaar mee en wil jij je weer goed voelen?

Dan is dit JOUW workshop!

eenzaam vrouw canva

Herken je dit ?

 • Ik voelde me ontzettend machteloos tijdens mijn bevalling…

 • Ik liet het allemaal maar over me heen komen, alsof ik er niet meer was, de pijn was niet te handelen en het was te laat voor een ruggenprik…

 • Ik wilde niet op mijn rug liggen, voelde zo sterk de behoefte om een andere houding aan te nemen, maar het mocht niet….

 • Ik was zo overdonderd door de onnatuurlijke weeën storm dat ik alle grip op mezelf en mijn omgeving verloor…

 • Ik dacht niet meer aan mijn kind, niet meer aan mezelf maar voelde me een koe die verlost werd van haar kalf met een enorme knip, een ketting en vacuümpomp…..

 • Ik wilde mijn baby niet vasthouden. Ik was in shock. Ik voelde geen verbinding en daar schaam ik me nu nog voor….

 • Ik hoor nu nog het geluid van de schaar en mijn huid toen ik ingeknipt werd….

 • Ik lag daar, moederziel alleen, ik voelde alleen maar kou en leegte na de keizersnede…..

 • Het was nodig, levensreddend! Daar ging mijn kind, zonder mij, weg naar de IC. Ik dacht dat ik dood ging! Alles in mij schreeuwde om hem vast te houden, bij hem te zijn. Intens bang om hem te verliezen, maar kon hem niet vasthouden. Hij moest behandeld worden. Ik zie nog steeds zijn laatste blik en zijn handje dat naar mij uitreikte..

Je bent niet de enige!

Zomaar wat citaten die ik in mijn praktijk hoor van vrouwen die een ingrijpende bevalling hebben doorgemaakt. Een ervaring die niet alleen in je lijf maar in je hele (stress) systeem is gaan zitten en invloed heeft op hoe jij je voelt, omgaat met stress en invloed heeft op de verbinding tussen jou en je kind.

Wellicht kreeg je al stress bij het lezen van de bovenstaande citaten? Of zet het ”iets” bij je aan?

Sommige vrouwen hebben een “volgens het boekje” normale bevalling gehad maar kijken toch niet goed terug op hun bevalling. Iets in jou voelde zich bijvoorbeeld heel onveilig of erg alleen en niet begrepen.

Niet iedere vrouw heeft na een ingrijpende bevalling een trauma maar zeker ook niet iedere vrouw heeft na een relatief goede bevalling er een prettig gevoel aan over gehouden.

Mocht je er iets van herkennen, weet dat je absoluut niet de enige bent. Weet dat ook jouw negatieve bevallingservaring gezien mag worden.

Perfecte bevallingen bestaan nou eenmaal niet!

Het kan ook heel goed zijn dat jij jezelf nu niet helemaal meer herkend na de bevalling ook al is dit al een poos geleden. Weet dan dat een niet te beschrijven gevoel, controle drang, angst, perfectionisme, nog steeds niet goed kunnen slapen of geen zin meer hebben in vrijen, gerelateerd kunnen zijn aan de bevallingservaring, zonder dat jij je er nu bewust van bent. Er is veel te weinig bekend over de impact van een bevalling en welke nasleep dit kan hebben. Het is mijn missie om dit te veranderen!

Negatieve ervaringen, ze doen iets in ons stress- systeem.  Ze kosten veel energie. Voel jij ook dat er veel in jou veranderd is na de bevalling? Kijk je niet fijn terug op jouw bevalling? Voel je, je schuldig en soms geen goede moeder? Dan wil ik je van harte uitnodigen voor deze workshop.

In deze 2,5 uur durende workshop :

In een veilige gezellige kleine groep van maximaal 6 dames.

 • Gaan we kort in op jouw bevallingservaring. Een terugblik die je leven kan veranderen!
 • Leer je dat stress meer is dan wat gejaagdheid of een snelle hartslag. Je leert in een notendop dat stress al vroeg ontstaat, een blauwdruk vormt en waarom jouw bevalling wellicht zo is gegaan zoals het is gegaan.
 • Leer je over wat er gebeurt wanneer je een heftige bevalling mee maakt. Hoe het je vandaag de dag in je hoofd en lijf kan blijven triggeren (praktijkvoorbeelden)
 • Leer je wat een trauma is en of je mogelijk een bevallingstrauma hebt en hoe je hieraan kunt werken.
 • Leer je het belang van zelfzorg en hoe je stress eenvoudig kunt verlagen d.m.v. simpele zelfzorg technieken die echt iedere drukke moeder kan.
 • Leer ik je een handige praktische zelfhulp methode (basis protocol) waarmee jij jezelf direct kan helpen zodat je beter kan slapen, stress verlaagd, heerlijk kan ontspannen en piekende emoties kan reguleren. (ofwel de 'heks' in jou kan temmen 😉
 • Je ontvangt een reader en een video zodat je helemaal zelfstandig direct aan de slag kan.
 • Er is koffie/thee/ water en wat lekkers.
 • Ontvang je een presentje.
 • Kosten: 35 euro.

 

Dit levert het je op wanneer je aan de slag gaat met jouw bevallingservaring: opluchting, erkenning, inzicht en begrip voor jezelf en jouw bevallingservaring. Dit geeft rust en dat zie je terug in je energie niveau, je slaap, je pieken en dalen in emoties. Kortom: je krijgt meer plezier in je leven en je herkent jezelf en jouw super powers weer.

_0001_IMG_0380

Goed om te weten

Ik houd van open en eerlijk communiceren.

Ik heb een holistische kijk waarin ik de wetenschap, reguliere en alternatieve zorg samenbreng met beide benen op de grond.

Werken aan jezelf mag met een glimlach, hoe pittig de uitdagingen soms ook zijn. Mijn begeleiding is nuchter, met humor, positief, praktisch en effectief.

Voor wie?

Voor moeders die zich anders voelen na een (heftige) bevalling. Moeders die zich gefaald voelen, zich schamen, onzeker zijn en het verlangen hebben weer energiek, gelukkig en een fijne moeder en vrouw te zijn.

 

Klantervaringen

Geweldig! Wat een inzichten! Ik had werkelijk geen idee wat de tijd in mijn moeders buik met mij heeft gedaan. Hoe het mij heeft gevormd in hoe ik omga met stress en waar mijn diepe angst vandaan komt die tijdens mijn eigen bevalling heel erg uitvergroot werd. Ik heb een horror bevalling gehad en wilde niks meer weten van zwanger-zijn, niet meer op kraamvisite en was eigenlijk nog dagelijks bezig met hoe fout ik het allemaal heb gedaan. Zelfs 3 jaar na dato verweet ik het mezelf nog hoe dat het allemaal mijn schuld was. Hetty heeft mij 180 graden anders laten kijken naar mijn bevalling en naar mezelf. We hebben mijn ervaring veranderd, heel bijzonder. Ik ben heel nuchter maar besloot me over te geven aan een bijzondere visualisatie techniek. Ik voel me sinds 3 jaar weer vrouw en mama en niet alleen een mislukte moeder. Wat een verlichting. Ik heb meer energie en ben weer aan het werk. De wens voor een tweede kindje is geboren. 

Van ; Marianne, 32 jaar.

Ik ben een ander mens geworden en daar heeft heel het gezin profijt van! Mijn bevalling was een hel! Ik droomde er na 3 jaar nog regelmatig over. Ik had heel veel stress en was echt een draak geworden en gebleven na de bevalling van onze dochter. Ik had geen idee dat mijn bevalling nog zoveel impact op mij had.

Wat een lieve vrouw is Hetty! Ze is  erg goed in luisteren, doorvragen en is in staat zonder oordeel en met respect naar de situatie te kijken. Dit heeft mij zoveel veiligheid gegeven dat ik alles heb kunnen zeggen wat ik niet eerder heb gedurfd omdat de schaamte te groot was. Hetty heeft ontzettend veel kennis en kunde in huis juist ook omdat ze regulier en alternatief zo mooi weet samen te brengen.  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik heb mogen ontdekken waarom mijn stress radar nog steeds aan stond. Ik heb mijn bevallingstrauma eindelijk kunnen verwerken. De ervaring is er maar ik kijk er zonder fysieke of emotionele reacties op terug. Ik voel me verlicht en heb bakken met energie, slaap beter en de band met mijn dochter is veranderd. Van een boos meisje wat mij niet aankeek en steeds afwees naar een meisje wat om knuffels komt vragen en mij in de ogen kijkt en zegt; love you! Dankbaar! Dank je wel Hetty!!

NB. aarzel niet wanneer je een helse bevalling hebt gehad. Maak een afspraak en klop jezelf vrij!!

Van ; Rosalinde, 37 jaar

Hetty Portret © Merijn Roubroeks-8

Over Hetty

Ik ben Hetty van Wijhe oprichtster van Passie Voor Leven voor vrouwen die een traumatische zwangerschap en of bevalling hebben doorgemaakt & moeders die sinds het moederschap uit balans zijn.

In 2010 kwam mijn wens onverwacht snel uit, ik was zwanger! Dolgelukkig waren wij met de zwangerschap! Na 5 weken sloeg dit fijne gevoel om in een heftige HG-(hyperemesis gravidarum) zwangerschap. Ik was intens misselijk, dag en nacht gaf ik over en hield niets binnen. Depressieve gevoelens en angsten volgden. Fysiek en emotioneel was dit heftig en traumatisch.

De gedachten aan de bevalling gaven veel stress en angst mede door de beperking in mijn heup en de risico's die ik liep door mijn hart en long problemen. De zwangerschap was een ware beproeving voor mij.

Doordat ik mij in mijn praktijk richtte op de begeleiding van moeder & kind ontdekte ik dat heel veel vrouwen een negatieve ervaring hebben gehad rondom zwangerschap en of de bevalling. Ik kreeg steeds meer vrouwen op mijn pad die hun zwangerschap en of bevalling als zeer intens of zelfs traumatisch hebben ervaren.

Ik heb zelf ervaren dat er een enorm taboe kan rusten op praten over een beladen of negatieve zwangerschap- en of bevallingservaring.

Vrouwen die niet gezien, gehoord en erkent worden in hun negatieve zwangerschap of bevallingservaring en nu daarin vastlopen zijn dé vrouwen die ik nu met veel liefde en passie help.

Ik ben trauma, stress- en emotiespecialist waarbij ik EFT (emotional freedom techniques) en Matrix- Reimprinting met veel passie inzet.

 • Ik ben gespecialiseerd in geboortetrauma na een intense zwangerschap en of bevalling.

 • Daarnaast coach ik vrouwen die niet lekker in hun vel zitten. Veelal prachtige, gevoelige vrouwen met gevoelige kinderen met gedragsuitdagingen.

 • De verbinding ofwel hechting tussen moeder en kind versterken en optimaliseren doe ik met heel veel passie en plezier door middel van een fantastische methode. Het geboorteverhaal van moeder en of kind in kaart brengen geeft essentiële informatie die bijdraagt aan de hechting en trauma-heling.

Emotioneel gezond-zijn is goud waard voor moeders wanneer je gaat van over-leven naar leven.

Ik heb maar één droom en dat is dat alle moeders gezien, gehoord en erkent worden zodat ze hun super-powers weer volledig kunnen benutten zonder dat een nare ervaring in zwangerschap of bevalling hierbij in de weg zit.